До грецьких банків вишикувалися черги пенсіонерів, аби забрати гроші

Сотні пенсіонерів від світанку штурмують грецькі банки, сподіваючись отримати хоч якісь гроші зі своїх рахунків.

Джерело: Відомості

Двері установ відкрили напередодні для найменш захищеної верстви, у багатьох літніх людей немає карток, щоб зняти гроші у банкоматі. Пенсіонери нервують, тому що незрозуміло, чого чекати. У вівторок прем’єр-міністр Алексіс Ципрас звернувся до кредиторів із проханням відтермінувати виплати, а в середу, закликав греків голосувати проти будь-яких нових позик, передає 5 канал.

Утім, у міжнародних фінансових установах поки не втрачають надію і обережно заявляють, навіть після таких різнонаправлених кроків, усе ще можливо домовитися.

«Ми переконані, що в Греції мають відбутися реформи, і структурні, і фіскальні. Однак і європейські партнери мають зі свого боку надати фінансування для проведення операцій щодо виплати боргу. Сторони мають визначитися, якою буде послідовність цих дій. На мою думку, було би краще, якби грецький уряд сам почав реформи, а тоді б інша сторона переговорів підключилася зі своєю допомогою. Тоді би встановився певний баланс», — зазначила директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард.

Loading...