У Запоріжжі депутатом міськради обрали сепаратиста з судимістю

У Запоріжжі депутатом міськради обрали сепаратиста з судимістю

Крім того, депутат очолював так зване «народне ополчення».

Джерело: Відомості

У вівторок, 30 червня, депутатом міської ради Запоріжжя став Юрій Петровський, який був судимий у 2001 році за статтею «Посягання на конституційний лад». Як повідомляє Громадське.ТБ, посилаючись на свої джерела, Петровський має увійти у комісію з питань розвитку підприємництва.

Видання зазначає, що, як повідомляла у 2001 році газета «Сегодня» із посиланням на прес-службу СБУ, змову з метою організації державного перевороту розкрили у 2000 році, учасники якої «цілеспрямовано готувалися до повалення конституційного ладу в країні».

Затримані «вели формування бойових груп, з'ясовували дислокацію військових частин і місць зберігання зброї, продумували способи її захоплення. Крім того, вони визначили перелік об'єктів для проведення диверсійно-терористичних акцій.

Зазначається, що Петровського до кримінальної відповідальності тоді притягнули. Петровський став депутатом, бо в Україні закон не забороняє бути депутатом міської ради людині, яка має судимість.

Крім того, минулого року Петровський очолював так зване «народне ополчення» і став його координатором. Громадське.ТБ повідомляє, що він засуджував Майдан і привселюдно спалив ляльку з фото Степана Бандери.

Зазначається, що коли учасників «ополчення» набирали через форуми, там були вказані телефони нового депутата Запорізької міськради. 

Loading...