Бойовики самі собі ввели «особливий режим самоврядування»

Лідер терористичної «ДНР» Олександр Захарченко ввів особливий режим самоврядування на тимчасово окупованій території Донецької області.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в «заяві глави «ДНР», яку 2 липня оприлюднили сепаратистські ЗМ, передає телеканал 24.

«ДНР на виконання пп. 4 і 11 комплексу заходів (Мінських угод) оголошує, що на її території в межах «Конституції» і «законів Республіки» в частині, що не суперечить їм, діє особливий режим самоврядування, деякі умови якого згадані в Законі України «Про особливий статус Донбасу» («Про особливий порядок місцевого самоврядування ...»), в п. 11 комплексу заходів, а також у запропонованому нами проекті поправок до Конституції України», — повідомив Захарченко.

У тексті також вказано, що таке рішення викликане «імітацією Києвом процесу мирного врегулювання в Донбасі, у зв'язку з чим Донецьк, заради порятунку мінських домовленостей самостійно приступає до їхнього виконання».

Також зазначено, що «представники України брали участь в обговоренні та узгодженні всіх вищевказаних рішень».

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла закон про особливості самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Проект Конституції України ніяких нових особливостей для Донбасу не передбачає.

Loading...