Рада дала дозвіл на арешт голови Апеляційного суду Чернушенка

Рада дала дозвіл на арешт голови Апеляційного суду Чернушенка

Його підозрюють у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду та у винесенні завідомо неправосудних судових рішень.

Джерело: Відомості

Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт голови Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка, передає УНН.

За видання згоди на затримання проголосувало 276 народних депутатів, на арешт – 273.

Як зазначається у поданні Генеральної прокуратури, суддя Антон Чернушенко підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 375 частина друга (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення), 376-1частина друга (втручання в діяльність судових органів).

У поданні сказано, що Чернушенко з листопада 2014 року, користуючись своїм впливом, надав вказівку невстановленій службовій особі Апеляційного суду міста Києва про необхідність незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду з метою розгляду справ, які його цікавили.

«На підставі зібраних матеріалів А.Чернушенко обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 375 частина друга (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) і 376-1 частина друга (втручання в діяльність судових органів). Беручи до уваги, що злочини, які інкримінуються А.Чернушенку є тяжкими, і те, що перебуваючи на волі, суддя А.Чернушенко може переховуватися від органів досудового розслідування прошу надати згоду на тримання під вартою (арешт) судді А.Чернушенка», — зазначається у поданні.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін ініціював відсторонення вказаної особи від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді.

Loading...