Лучани цілу ніч дивилися короткометражні фільми

Лучани цілу ніч дивилися короткометражні фільми

У ніч з 27 на 28 червня у Луцьку відбувся кінофестиваль «Відкрита ніч»-Дубль 18! Разом з лучанами учасниками фестивалю була молодь з 40 міст України та 12 міст світу.

Джерело: Відомості

За 5 з половиною годин вдалося переглянути 47 короткометражних фільмів молодих українських режисерів. Керівник команди, активістка ГО «Молодіжна платформа» Іра Гаранчевська, розповіла, що підготовка до фестивалю була важкою, але веселою – шукали спонсорів, партнерів, місце проведення, організовували каремати, у цьому їй допомагала команда, до якої входять: Артем Бондар, Назар Дем’янчук, Катя Білохвіст, Юля Гаранчевська та Юля Пустовіт.

Велике спасибі організатори висловили спонсорам і партнерам, завдяки яким під час кінофестивалю лучани мали змогу підкріпитися піцою з піцерій New York Street Pizza та SoloPizza, а також отримати велику кількість знижок і подарунків від магазину White Bird, подарунок-сертифікат на татуювання у тату-майстра Андрія Доманського на 1000 гривень та 50% знижки на тату від Володимира Данилюка, сертифікати на різноманітні види танців, 50 % знижки на корекцію брів, депіляцію, нарощування вій від комлексу здоров’я і краси Diamond. Аби учасникам фестивалю було легше не спати цілу ніч, у перервах між фільмами проводились розіграші призів, що не могли нікого залишити байдужим.

Кінострічки виявились дуже цікавими і охоплювали велику кількість тем, від подій в зоні АТО до банальних повсякденних людських проблем і казусів. Під час перегляду, люди могли проголосувати за фільми, які їм найбільше сподобалися. Кожному глядачеві організатори ще на вході видали анкету із назвами короткометражних фільмів, які потрібно було позначити, у випадку вподобання.

Відтак, у Луцьку «Приз глядацьких симпатій» отримала стрічка «Одягнена історія». За неї проголосувало 37 глядачів. Це анімація, в якій автор – Іван Шоха – оригінальним способом показав створення Всесвіту від «Великого вибуху» і до сьогоднішніх днів.

Загальний «Приз глядацьких симпатій» за результатами підрахунку голосів в усіх 40-ка містах України та 12-ти містах світу, отримала короткометражна стрічка «Вікно». Автор сценарію та режисер – Віктор Насипаний.

Загалом, організаторам вдалось створити затишну, космічну атмосферу для кіно-ночі. Вранці люди ще довго не бажали розходитись, обговорювали фільми, ділились враженнями про фестиваль.

Даний захід має на меті не лише розважальний, а й культурно-просвітній характер. Він покликаний відкривати нові імена у галузі українського кіно. Завдяки таким подіям люди починають усвідомлювати, наскільки глибока і прекрасна українська нація, скільки вона ще приховує у собі нерозкритих талантів і дарує надію на те, що українське кіно буде!

Loading...