ІС: Мітинги в Донецьку влаштовує Росія, щоб прибрати Захарченка

ІС: Мітинги в Донецьку влаштовує Росія, щоб прибрати Захарченка

Раптові мітинги на окупованій території Донбасу були не стихійними, а змодельованими в Москві.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в аналітичному матеріалі групи «Інформаційний спротив».

Захарченко звинуватив в організації мітингів не «хунту», не «карателів», не «держдеп/ЦРУ», а невідомі «недружні ДНР сили».

Аналітики «Інформаційного спротиву» зауважують, що терористи не перший і не другий раз ведуть обстріл сил АТО з житлових кварталів міст – це відбувалося завжди, і триває вже більше року. Але жодного разу місцеві жителі чомусь не дозволяли собі такої неповаги до «законно обраного керівництва ДНР».

«Звинувачення Захарченка в адресу «недружніх сил» дозволяють припустити, що ці сили знаходяться безпосередньо в «ДНР», а керують ними з Москви», — йдеться в матеріалі.

На думку аналітиків, ситуація з масовим розкраданням гуманітарки, диктаторський стиль правління, репресії проти своїх, нездатність вирішити соціально-економічні проблеми в «ДНР» роблять відхід Захарченка все більш невідворотним. До того, у нього є маленька слабкість – пристрасть до алкоголю, що зменшує керованість лідера «ДНР».

Також аналітики зауважують, що Москва уже надсилає жителям Донбасу чіткі сигнали: «будете жити з фашистами в одному будинку», «Росія вам нічого не обіцяла», «ви – інструмент для досягнення зовнішньополітичних цілей». А таке замороження конфлікту означає зміщення пріоритетів з військової на політично-економічну сферу, що, насамперед, передбачає «обнулення» керівництва «ДНР».

«Мітинги в Донецьку були першим дзвіночком для Захарченка про те, що пора гострити милиці на вихід», — констатували аналітики.

Loading...