Кучма впевнений, що конфлікт на Донбасі триватиме довго

Кучма впевнений, що конфлікт на Донбасі триватиме довго

Другий президент України Леонід Кучма заявляє, що не чекає на швидкий прорив у питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

Джерело: Відомості

«Росія на сьогодні із задоволенням віддає нам Донбас, публічно, в крайньому випадку: «Беріть, будь ласка». Вони зруйнували все й уся, а ми маємо взяти і за це відповідати... Тут нам пропонують, що кордон українсько-російський вони не збираються віддавати. З одного боку — Росія, з іншого — ці люди (бойовики «ДНР» і «ЛНР»), які хочуть із військових перетворитися на поліцію або міліцію і таке інше», — сказав Кучма журналістам у Житомирі, передає телеканал 24.

Представник України в тристоронній контактній групі наголосив, що «відповідальність у цьому плані українська є, і ми кроки відповідні конкретні, зрозумілі для всіх маємо робити… але водночас європейці разом з американцями, які підписували передусім Будапештський меморандум, мають чинити відповідно».

«Нехай вони на нього (президента Росії Володимира Путіна) також тиснуть, а не роблять так, знаєте ось, «Росія страждає, торговельні санкції, європейці страждають». А те, що протягом трьох останніх років проти України торговельні санкції Росія застосовує, — усі мовчать», — зазначив він.

«Тож така, як-то кажуть, подвійна стратегія Європи, зокрема, щодо до цього конфлікту — вона, на превеликий жаль, не дає упевненості, що цю проблема буде розв'язано. Отже, давайте налаштуємося на довгостроковий процес у цьому плані. Головне, знову ж говорю — припинення вогню. Якщо цього не буде, про жодні розмови не може бути й мови», — сказав він.

Loading...