На погашення заборгованості із зарплат волинським гірникам виділили 7 мільйонів

Поволі клубок шахтарських проблем розплутується: нововолинським гірникам найближчим часом погасять заборгованість із зарплати, позаяк на ці цілі спрямовано 7 млн грн.

Джерело: Відомості

Сьогодні вранці голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, перебуваючи з робочим відрядженням у Києві, зустрівся із міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним. Керівник найвищої виконавчої гілки влади краю, як і обіцяв шахтарям під час останньої зустрічі з представниками галузі, не лише лобіював перспективи подальшого розвитку ДП «Волиньвугілля» та шахти № 10 «Нововлинської», а й активно відстоював інтереси гірників, розповіли у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Аргументи Володимира Гунчика й розуміння ситуації в поважному відомстві дали результат: в обідню пору стало відомо, що на виплату зарплатних боргів нововолинським гірникам спрямовано 7 млн грн. Відтак невдовзі працівники галузі отримають зароблене.

22 червня цього року під час наради з представниками шахтарських колективів та гірничих профспілкових організацій Володимир Гунчик наголосив: вкотре підніме питання на рівні столиці. Щоправда, говоритиме не лише про борги, а й про порятунок цілої галузі шляхом реорганізації «Волиньвугілля».

Loading...