Міжнародні аудитори запевнили, що високі тарифи на газ розраховані коректно

Міжнародні аудитори запевнили, що високі тарифи на газ розраховані коректно

Робоча група пропонує провести більш детальну перевірку.

Джерело: Відомості

Підвищені тарифи на газ для населення розраховані коректно. Про це йдеться в звіті робочої групи щодо розкриття інформації стосовно методології формування та проведення огляду розрахунку роздрібних цін на природний газ для потреб населення, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

У документі говориться, що робоча група підтверджує коректність саме розрахунку (формули). А вже правдивість цифр залишається «на совісті» НКРЕКП, «Нафтогазу України», «Укргазвидобування», які їх надали робочій групі.

«З урахуванням суспільного інтересу, для додаткового підтвердження даних, що використовувалися для розрахунку, робоча група пропонує НКРЕКП сформувати детальне технічне завдання та провести додаткову комплексну спеціалізовану перевірку із залученням незалежних фахівців», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до робочої групи увійшли представники НКРЕКП та чотирьох провідних міжнародних аудиторських компаній Deloitte, PwC, EY та KPMG.

Loading...