Мінометник бойовиків розповів, як проходив навчання у російських військових

Мінометник бойовиків розповів, як проходив навчання у російських військових

На відеодопиті бойовик «ДНР» зізнався про російських інструкторів та показові стрільби для журналістів РФ.

Джерело: Відомості

СБУ затримала терориста так званої «ДНР», який заявив, що його навчали військовій справі російські військові. Мешканець Волноваського району Донецької області добровільно вступив до роти мінометників терористичної організації «ДНР» під командуванням бойовика з позивним «Волоха», повідомляє прес-служба СБУ.

На відеодопиті бойовик розповів, що він у числі 30-40 новобранців приїхав до пансіонату «Утьос» біля Новоазовська. На третій день до пансіонату приїхали військові.

«Судячи з нашивок, форми та розмови було видно, що це російські військові. Приїхали також журналісти та на березі Чорного моря влаштували показові навчання на камеру», — розповів мінометник.

Бойовик пояснив, що російські військові навчали стріляти з мінометів новобранців протягом місяця два рази на день. За словами самого терориста, він брав безпосередню участь у бойових діях поблизу Маріуполя, обстрілював селище Павлівка з мінометів, що були привезені з Ростовської області. Також у складі роти мінометників разом із САУ і танками Т-62 російського виробництва бойовик брав участь у боях під Дебальцевим, де отримав осколкове поранення ноги. 

Loading...