На Луганщині диверсанти лізуть у тил українських військ

В районі населених пунктів Золоте і Новотошківка на Луганщині диверсійно-розвідувальні групи бойовиків намагаються потрапити в тил сил АТО.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«У смузі між н. п. Золоте і Новотошківка бойовики активно застосовують 152-мм артилерію. Під прикриттям артилерійського вогню на цій ділянці терористи намагаються засилати свої ДРГ в тактичний тил сил АТО (б/п №29 — Новотошківка)», — написав Тимчук.

Він зазначив, що в даному районі також продовжує діяти підрозділ РСЗВ противника.

«За напрямом н. п. Щастя - Станиця Луганська терористи ведуть активні обстріли позицій українських військ з метою виявлення системи вогню блокпостів і опорних пунктів сил АТО. Обстріли тривають із стрілецької зброї і 82-мм мінометів, іноді наносяться удари зі 120-мм мінометів», — наголосив координатор групи «Інформаційний спротив».

За його інформацією, між населеними пунктами Піски і Опитне знову зафіксована маневруюча бронегрупа терористів з декількох ББМ. Протягом доби в даному районі бойовики кілька разів відкривали вогонь з озброєння БМП і БТР по позиціях сил АТО.

«В районі н. п. Мар'їнка (в першій лінії) також зафіксована бронегрупа (два танки і два БМП), які діють під прикриттям мінометних підрозділів бойовиків (вогонь вели тільки БМП з 30-мм автоматичних гармат). Одночасно по позиціях сил АТО відкривали вогонь снайпери противника», — повідомив нардеп.

Зафіксована також активність формувань російсько-терористичних військ в районі Світлодарського плацдарму.

«Противником були використані зенітні установки ЗУ-23-2, великокаліберні кулемети і АГС-17 (обстріляні позиції сил АТО в районі Світлодарська). Відзначається нанесення ударів бойовиками зі 120-мм мінометів в даному районі, а також в районі між н. п. Луганське і Розсадки», — підкреслив Тимчук.

Крім того, в районі смт Луганське зафіксовані маневри бронегрупи противника (3-4 ББМ, вогонь не відкривали).

Loading...