Москаль: Батальйони «Торнадо» і «Чернігів» виведені з Луганської області

Підрозділи МВС Чернігів і Торнадо виведені за межі Луганської області.

Джерело: Відомості

Про це повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

Як зазначається, процес виведення завершився сьогодні, 23 червня.

«Зараз у Луганській області немає жодного представника цих міліцейських підрозділів, бойову охорону рубежів контрольованої Україною території області здійснюють бійці інших силових підрозділів», — сказано у повідомленні.

Як відомо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував роту спеціального призначення Торнадо ГУМВС України в Луганській області, які обвинувачуються в незаконному позбавленні волі, катуванні і вбивствах місцевих жителів під керівництвом комбата батальйону Руслана Онищенка. Він також повідомив, що всім підозрюваним бійцям, а також комбату Торнадо обрано запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Крім того, за його словами, буде проведено службове розслідування відносно інших членів спеціальної роти Торнадо.

Водночас радник глави МВС Зорян Шкіряк на своїй сторінці у соцмережі facebook написав, що бійці роти «Торнадо», які не були задіяні у злочинах залишаться служити у структурі МВС.

Loading...