Голова Апеляційного суду каже, що знайдені у нього долари він ніс до стоматолога

Голова Апеляційного суду каже, що знайдені у нього долари він ніс до стоматолога

Антон Чернушенко пообіцяв не тікати від слідства за кордон.

Джерело: Відомості

П’ятий день тривають гучні обшуки у високих кабінетах Апеляційного суду, а генпрокурор Віктор Шокін сьогодні обіцяє внести подання до парламенту про зняття суддівського імунітету із голови відомства — Антона Чернушенка, повідомляє ТСН.

Суддя Чернушенко запросив журналістів до свого кабінету, звідки не виходить вже чотири дні, і розповів свою версію походження грошей у кабінеті.

«25 тисяч гривень — це дві мої зарплати, я завжди їду додому і заїжджаю купити відповідні продукти. Також вилучили з кишені 6,5 тис доларів — це також особисті кошти. Я мав у той же день після розгляду їхати до стоматолога і, не знаючи скільки будуть коштувати п'ять імплантатів, взяв про запас кошти. От у мене вилучили 6,5 тис доларів і 25 тисяч гривень – розклали, як у якогось корупціонера!» — каже Чернушенко.

Знайдені ключі одразу від п'яти дорогих машин Чернушенко пояснює тим, що свого часу його родина працювала в юридичній фірмі в Одесі — обслуговувала припортовий завод і зовсім не бідувала. Є пояснення і звідки в нього і судді знайшли талони на 14,5 тисяч тонн пального — кілька років тому подарував друг, вони вже не дійсні, але викинути шкода.

«Частково використав, а частково от 14,5 тисяч тонн я не хотів викидати, бо там гарний малюнок», — запевняє суддя.

Найскандальніша знахідка, на думку слідчих Генпрокуратури, — понад 700 SMS-повідомлень, що надходили голові суду із вказівками, які потрібно приймати рішення у яких справах.

«Сам факт надходження SMS нічого не означає, бо іноді приходить така нісенітниця, що не знаєш, що воно. Сам я ніколи SMS-ками не користувався і не вмію ними користуватись», — і тут має пояснення голова Апеляційного суду.

Антон Чернушенко справу проти себе називає політично вмотивованою і сфабрикованою. Втім, пообіцяв — у разі порушення проти нього кримінального провадження, тікати з країни не буде.

«По-перше, мені нема куди тікати, а по-друге, не маю таких намірів», — заявив Чернушенко.

Нагадаємо, обшук у Апеляційному суді відбувся 19 червня — проводився силами СБУ та ГПУ.

Loading...