Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Рада ЄС на рівні глав МЗС продовжила термін дії економічних санкцій відносно Росії на шість місяців.

Джерело: Відомості

Про це повідомив представник зовнішньополітичної служби ЄС, передає УНН.

«Рішення про продовження обмежувальних заходів прийнято», — сказав він.

Як заявив міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні після прибуття на Раду ЄС в Люксембурзі, Євросоюз повернеться до обговорення режиму санкції щодо Росії через 6-7 місяців.

«Через 6-7 місяців ми обговоримо режим санкцій у світлі подій, що відбуваються в рамках дотримання мінських домовленостей», — сказав він.

При цьому глава МЗС Італії підкреслив, що «діалог з Росією вкрай необхідний». «Нам потрібно залучити Росію в діалог з різних питань на міжнародній арені. Думаю, діалог потрібен з кількох питань, таким як Лівія і Сирія. Діалог є абсолютно необхідним», — зазначив він.

Нагадаємо, ще в березні лідери ЄС домовилися, що скасування санкцій можливе тільки за умови повного припинення вогню на сході України та виконання положень мінських угод, зокрема, за умови допуску Києва до українсько-російського кордону на тій території, яка сьогодні знаходиться під контролем самопроголошених «республік».

Крім того, про продовження обмежень йшлося на саміті «Великої сімки» в Баварії на початку червня, де лідери ЄС підтвердили свої наміри.

Loading...