Бойовики змінили наступальну тактику, щоб зменшити свої втрати

Бойовики змінили наступальну тактику, щоб зменшити свої втрати

В зоні АТО відзначено зміну тактики бойовиків, які намагаються мінімізувати втрати і діють лише «цільовими групами».

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

«Відзначається зміна тактики бойовиків з метою зменшення втрат при штурмах позицій сил АТО та підвищення ефективності дій бандформувань. Зокрема, активні дії проводяться виключно «цільовими групами», що намагаються працювати в тісній взаємодії — вогнева бронегрупа, підтримуюча партгрупа, кілька піхотних груп, іноді снайперські групи і ДРГ», — йдеться у повідомленні.

Тимчук також повідомляє про те, що так звана війна малих груп в зоні АТО продовжується.

«Між Новотошковкою і Сокільниками триває взаємна бойова активність, обумовлена «війною малих груп». Фіксуються дії сторін у вигляді засідок, контрзасадних і рейдових дій», — написав він.

Також повідомляється про те, що протягом доби бойовики проявляли особливу вогневу активність на ділянці від Мар’їнки до ділянки північніше Авдіївки. Біля Мар’їнки вже декілька днів виявляє високу активність снайперська група російсько-терористичних військ.

«На цій ділянці фронту терористами застосовувалася 122-мм і 152-мм артилерію, на окремих ділянках бронетехніку. Широко використовується стрілецьке озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, АГС-17 і ЗУ-23-2, фіксується активність снайперських груп супротивника», — написав Тимчук.

Loading...