Російський Радбез «бідкається», що не може зупинити потік «добровольців» на Донбас

Росія не може перешкодити припливу «добровольців» до лав незаконних збройних формувань на Донбасі.

Джерело: Відомості

Про це заявив секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, повідомляє Еспресо.TV.

«Ми до цього нікого не закликаємо і не заохочуємо цього. Але реально перешкодити цьому неможливо», — так Патрушев прокоментував участь російських найманців у збройних діях в Україні.

За його словами, два мільйони українських біженців розповідають родичам і друзям «про ті звірства, які там відбуваються», а потім «спрацьовують емоції: люди відправляються туди і беруть участь».

«Ми не можемо закрити кордон. Що нам, організувати блокаду, як це було в Ленінграді? Для всього населення Донбасу? Ми ж їх зараз практично годуємо, там у них умови для життя вкрай складні», — стверджує секретар Радбезу.

«ІД — це терористичне угруповання, і це всі визнають. Жодних терористичних угруповань на території Луганської та Донецької областей немає», — запевняє Патрушев.

Він додав, що Мінські домовленості про врегулювання українського «громадянського конфлікту» не виконуються, хоча «Росія вже зробила все, що необхідно».

Також Патрушев прокоментував участь російських громадян в боях в Іраку і Сирії на боці визнаного в Росії терористичного угрупування «Ісламська держава». За його оцінками, більше тисячі росіян беруть участь в цих конфліктах поряд з громадянами інших держав. При цьому можливості припинити приплив добровольців туди Патрушев також не бачить. 

Loading...