«УНСО-ВОЛИНЬ» формує «антирейтинг» луцьких депутатів

«УНСО-ВОЛИНЬ» формує «антирейтинг» луцьких депутатів

У Луцьку стартувала акція під символічною назвою «Антирейтинг депутатів Луцької міської ради».

Джерело: Відомості

 Зокрема члени ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» встановили на Театральній площі міста поруч зі своєю палаткою величезний банер з фотографіями обранців міської ради. Таким чином, активісти намагаються привернути увагу перехожих і залучити їх до обговорення кандидатур депутатів, які на думку громадськості негативно зарекомендували себе під час роботи в Луцькій мерії. 

Лучанам пропонують не лише висловити свої думки стосовно діяльності обранців, а й проголосувати за того, хто на їхню думку найгірше виконує свої обов’язки. Саме для цього поруч з палаткою ГО «УНСО-ВОЛИНЬ», де постійно проводиться інформаційна кампанія та збір коштів на підтримку учасників АТО, було встановлено стенд з фотографіями та прізвищами депутатів Луцької міської ради. Разом з тим, пересічним лучанам пропонують пригадати «здобутки» та «напрацювання» обранців і проголосувати за того, хто на їхню думку працює найгірше

 В той же час, активісти ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» пропонують громадянам обрати одного з депутатів, написати його ім’я на папері та вкинути його в символічну скриньку для голосувань – пластиковий смітник. Цим самим люди показують свою позицію до діяльності того, чи іншого обранця. По завершенні акції буде складено список депутатів, до яких люди втратили довіру. Саме ті, хто набере найбільшу кількість голосів - сформують «Антирейтинг депутатів Луцької міської ради». Акція триватиме до 28 червня, а вже 1 липня, після підрахунку голосів, буде оголошено її результати.

Вже за перший тиждень акції проголосувало понад 1000 людей. Разом з тим, до стенду, встановленого активістами ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» постійно підходять десятки людей, аби поспілкуватись про політичну ситуацію та обговорити кандидатури обранців, яких варто внести в «антирейтинг». Серед «респондентів» не лише молодь, а й люди старшого віку. Також поруч з палаткою можна помітити і самих депутатів, які підходять розвідати ситуацію. В той же час, пересічні лучани обговорюють не лише самих депутатів та проблеми з життя міста. Значна частина перехожих підходить до членів ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» поспілкуватись про їхню діяльність та порозпитувати про військові дії в зоні АТО, адже більшість активістів брали безпосередню участь у бойових діях на Сході.

Тож вже за тиждень ініціатори акції обіцяють надати результати голосування і оприлюднити «Антирейтинг депутатів Луцької міської ради».

Loading...