Субсидії пенсіонерам будуть нараховуватися автоматично

Пенсіонерів та інвалідів позбавили від необхідності особисто звертатися за субсидіями. Верховна Рада внесла зміни до закону «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)».

Джерело: Відомості

Законопроект №2676 підтримали 229 народних депутатів. Згідно з документом, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам розраховуються, призначаються та надаються за спрощеною процедурою.

Якщо сім'я складається лише з пенсіонерів та непрацюючих інвалідів, то субсидія нараховується без їх урахування на підставі відомостей від Пенсійного фонду та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в порядку обміну інформацією.

Законом також встановлено, що такі субсидії будуть надаватися за спрощеною процедурою та за зверненням громадянина на підставі окремих документів іншим категоріям пенсіонерів та інвалідів.

Наприкінці квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що до кінця року на субсидії передбачено 24,5 млрд грн. За його словами, цих коштів буде достатньо на субсидії для 15 мільйонів громадян.

Loading...