Володимир Гунчик не вірить, що держава передасть облавтодор місцевим громадам без боргів

Володимир Гунчик не вірить, що держава передасть облавтодор місцевим громадам без боргів

Про це він заявив у п’ятницю, 19 червня, на спеціалізованій нараді в ОДА з приводу аналізу проблем дорожньої галузі на Волині.

Автор: Любов Шекель / Джерело: Відомості

Володимир Петрович наголосив, що уряд планує передати облавтодори в підпорядкування місцевим громадам. Цей процес має бути повністю реалізований до кінця 2016 року. «Щоб нас не застали зненацька, процеси організації автодору треба почати вже зараз, не чекаючи відповідного урядового наказу», — додав голова облдержадміністрації.

Директор департаменту інфраструктури і туризму ОДА Іван Мирка зазначив, що цього року з бюджету облради планується передати мінімум 10 млн грн для співфінансування доріг області. Не менше мають виділити сільські, селищні, районні та міські бюджети.

Суму в обсязі 20 млн грн збираються витратити на ремонти найбільш проблемних доріг Волині та часткове погашення боргів підприємства облавтодору.

«Чесно кажучи, я не вірю, що держава передасть нам автодор без боргів, єдине, на що можемо сподіватися, — це те, що нам дозволять виплачувати їх протягом 10–15 років», — зауважив Володимир Гунчик.

Loading...