Лідерами надходжень акцизного податку з роздрібного продажу на Волині є Луцьк та Любомльщина

За показниками надходжень до місцевих бюджетів акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у січні-травні 2015 року на Волині лідирують м. Луцьк та Любомльський район.

Джерело: Відомості

Про це розповіли у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, з 71,5 мільйона гривень акцизного податку з роздрібу в області, більше 10 мільйонів гривень сплатили споживачі підакцизної продукції на території Любомльського району  і  20,6 мільйона гривень – лучани. До бюджету м. Ковель за цей час надійшло 9,5 мільйона гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

«Думаю, що навіть найбільші скептики серед лідерів територіальних громад щодо можливостей залучення додаткових ресурсів у місцеві бюджети у вигляді акцизу з роздрібного продажу змінили свою думку. А за умови повної легалізації ринку алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального місцеві громади щомісяця матимуть реальні кошти для вирішення своїх проблем», — зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Вже традиційно в ГУ ДФС Волині закликають споживачів популярних підакцизних товарів пильнувати, чи відображають підприємці у чеку суму 5 відсотків акцизу, яку згодом вони перерахують у бюджет.

«Тим часом, голови територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені у тому, щоб продавці горілчаної продукції, пива, цигарок, пального, здійснювали свою діяльність лише легально. Кожен такий суб’єкт підприємництва зобов’язаний перераховувати 5 відсотків акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів в місцевий бюджет», — підкреслив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож,  представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму, наголошують в ГУ ДФС Волині.

Loading...