Бійцям батальйону «Торнадо» дали добу, щоб здатися без штурму

Бійцям батальйону «Торнадо» дали добу, щоб здатися без штурму

Правоохоронці осадили базу скандального формування.

Джерело: Відомості

Правоохоронні органи сьогодні та завтра, 19-20 червня, не штурмуватимуть базу розформованого батальйону «Торнадо». Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на брифінгу, передає ТСН.

Силовики дають цей час, аби бійці пустили на базу представників влади для обшуку. Після цього можливий штурм та роззброєння, сил, каже Матіос, вистачить.

Військовий прокурор повідомив, що на базі зараз знаходяться 170 людей, з них 43 раніше були судимі. «Торнадівці» замінували базу та розставили снайперів.

Нагадаємо, дві доби міліція та прокурори намагаються потрапити на базу батальйону «Торнадо» у Привіллі. Представники влади кажуть, що мають відповідну судову ухвалу. Проте озброєні бійці всередину нікого не пускають.

Напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав указ про розформування батальйону, також розпочато службове розслідування. Причиною для цього, за словами Авакова, стали грабунки, убивства та катування, якими «торнадівці» займалися на фронті.

Самі ж члени батальйону всі звинувачення відкидають, кажуть: вони стояли поперек горла контрабандистам, які робили бізнес на окупованих територіях.

Loading...