Лавров визнав, що Москва впливає на «ДНР» і «ЛНР»

Лавров визнав, що Москва впливає на «ДНР» і «ЛНР»

«Москва має вплив на «ДНР» і «ЛНР», але не на 100%», — запевнив Лавров.

Джерело: Відомості

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва має вплив на «ДНР» і «ЛНР», передає УНН.

«Москва має вплив на «ДНР» і «ЛНР», але не на 100%. Вони в серйозній мірі від нас залежать, взяти одну тільки гуманітарну допомогу, яку крім нас ніхто в таких обсягах туди більше не постачає. І, звичайно ж, вони залежать від нас у політичному плані, тому що ми виступаємо за те, щоб їх законні права як частини українського народу поважалися в контексті цього врегулювання», — запевнив Лавров.

Нещодавно прихильники терористичних угруповань офіційно оголосили про замороження проекту «Новоросія».

«Діяльність структур Новоросії заморожена, оскільки вона не вписується в план мирного врегулювання, підписаний у присутності країн «нормандської четвірки», — заявив Олег Царьов, так званий голова руху «Новоросія».

Крім того, Лавров каже, що не бачить на Донбасі однозначного настрою з питання можливості приєднання до Росії, і божиться, що сама Москва не зацікавлена ​​в розвалі України.

«Там немає такого однозначного настрою, в Донецьку та Луганську. Донецьк і Луганськ не проводили референдум про приєднання до РФ. Я думаю, це було б не цілком правильно і з точки зору політичної. У політичному плані ніхто не зацікавлений в розвалі України», — каже Лавров.

Російський міністр при цьому назвав питання Криму «особливою історією».

«Крим — особлива історія... Народ відповів на спроби «заткнути рот» росіянам у Криму», — додав він.

Loading...