Понад тисяча дітей стали сиротами внаслідок російської агресії на Донбасі

Понад тисяча дітей стали сиротами внаслідок російської агресії на Донбасі

Терористи винні у появі тисяч сиріт та загибелі десятків дітей.

Джерело: Відомості

З початку агресії РФ на Сході України 150 тисяч дітей стали біженцями, понад 1 тисяча —  сиротами, 68 дітей загинули, а 176 малюків – поранені. Такі невтішні дані озвучила заступниці голови МЗС у Радбезі ООН Олена Зеркаль, передає ТСН.

«У результаті агресії РФ проти України число тимчасово переміщених осіб постійно зростає; 3 червня 2015 року українська влада повідомила, що їхня кількість становить 1 325 154 мільйони, 150 тисяч (17,2%) із них становлять діти. Крім того, 1086 дітей (станом на 31 березня 2015 року) втратили своїх батьків. Були вбиті з початку агресії Росії у східній Україні 68 дітей та 176 поранено. Всесвітня організація охорони здоров'я та інші організації вважають, що реальні цифри загиблих значно вищі»,  — пояснила Зеркаль.

Заступниця голови МЗС наголосила, що саме терористи, яких підтримує РФ стоять за вбивствами українських дітей. За словами Зеркаль, уся світова спільнота є свідком української катастрофи.

Дітей викрадають та незаконно перевозять до РФ. Серед численних прикладів – незаконне вивезення  26 липня 2014 року 61 дитини-сироти із дитячого будинку в Луганську до РФ.

«Жахливі факти підтвердили цинічне і маніпулятивне ставлення до дітей наказ №17 так званої «Ради міністрів ДНР» від 25 червня 2014 року, який забороняє переміщення дітей за межі Донецької області. При цьому тих же дітей наказом дозволяється переміщати тільки в Російську Федерацію», — пояснила Зеркаль.

Крім викрадень та вбивств на совісті терористів так званих «республік» — вербування дітей-сиріт для боротьби проти української армії та обстріли дитячих лікарень та шкіл. 

Loading...