Бійці «Торнадо» закрилися на своїй базі і готові застосувати зброю

Бійці «Торнадо» закрилися на своїй базі і готові застосувати зброю

Бійці роти «Торнадо» закрилися на своїй базі в приміщенні школи в Луганській області і готові застосувати зброю.

Джерело: Відомості

Про це заявив головний військовий прокурор, заступник генпрокурора Анатолій Матіос, повідомляє «Українська правда».

Він нагадав, що глава МВС підписав наказ про розформування роти «Торнадо», і відправив до Сєверодонецька заступника міністра, керівників департаменту внутрішньої безпеки та громадської безпеки, а також представника Нацгвардії «для забезпечення беззаперечного роззброєння цих осіб».

«Це 170 осіб, з яких зараз 100 офіційно оформлені в міліції і близько 70 осіб — це невідомі люди, озброєні і знаходяться на території бази», — зазначив він.

«Там величезна кількість зброї, а також боєприпасів. Вночі після вчорашньої відмови пустити слідчо-оперативну групу, співробітники міліції роти «Торнадо», якими командує Микола Цукур, замінували периметр території бази, встановлені бойові точки, автоматичні гранатомети в певних місцях, фактично заблокований підхід до цієї бази. Заміновано транспортні засоби, і в разі рішучих дій, або наближення слідчо-оперативної групи в базу, вони сказали, що будуть стріляти», — повідомив Матіос.

«На даний момент оголошено через мегафон з фіксуванням на відеокамеру вимога начальника УВС Луганської області про допуск групи. Вони відмовилися це робити. Тим самим здійснюючи злочин», — зазначив він.

Головний військовий прокурор додав, що співробітники органів внутрішніх справ у разі збройного опору будуть змушені використовувати зброю.

Матіос зазначив, що «значна кількість співробітників міліції роти «Торнадо» раніше були засуджені, в тому числі неодноразово».

«Командир роти» Торнадо «Онищенко раніше був засуджений за насильницькі злочині, в тому числі замах на зґвалтування та хуліганство, грабежі. П'ять разів чоловік скоював правопорушення», — обурився Матіос.

На уточнююче запитання, яким чином вони тоді потрапили в структуру МВС, він відповів: «Я думаю, це стане предметом дослідження в кримінальному провадженні. Повинна бути службова перевірка силами внутрішніх справ, щоб розібратися, як люди з психологією неодноразово рецидивної судимості очолили і отримали від держави зброю, посвідчення співробітників міліції, продовжили чинити злочини на території, де їм було поставлено завдання патрульно-постової функції».

Loading...