У ОБСЄ відзвітували про ситуацію на Донбасі

У ОБСЄ відзвітували про ситуацію на Донбасі

Місія називає ситуацію на Сході України непрогнозованою.

Джерело: Відомості

Спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майк Боцюрків заявив, що незважаючи на затишшя в районі Донецького аеропорту, там залишається загроза інтенсифікації вогню. Про це Боцюрків повідомив на брифінгу в Києві.

«Ситуація з безпекою на Сході України залишається напруженою і непрогнозованою. Спостерігачі фіксували високий рівень зіткнень в районі аеропорту, сторони активно обмінюються вогнем — в основному артилерійським і мінометним. І хоч ситуація за останні 48 годин більш спокійна, залишається загроза інтенсифікації вогню», — зауважив спікер.

Боцюрків також нагадав, що місія відновила спостереження за Широкіним.

«Обстріли мали місце, коли наших спостерігачів там не було. Ми бачили снаряди від 122-мм мінометів, спалені житлові будинки. На вихідних ми чули 180 вибухів від мінометів, гранатометів, також — стрілянину із стрілецької зброї», — зазначив він.

За словами речника місії ОБСЄ, ситуація на Луганщині теж залишається напруженою.

«Ми фіксували періодичні обстріли зі стрілецької зброї в районі підконтрольних Києву Щастя, Станиці Луганської, на північному заході від Луганська, а також біля сіл районі Бахмутської траси», — додав Боцюрків.

Він також повідомив, що бойовики намагаються перешкоджати місії, глушачи та обстрілюючи дрони, за допомогою яких представники ОБСЄ проводять спостереження.

Наразі на Донбасі працює 481 спостерігач місії, серед яких 25 росіян та 228 українців. 

Loading...