Москаль просить роззброїти два батальйони, які скоїли серію злочинів

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра внутрішніх справ, начальника Генерального штабу, секретаря РНБО України, щоб роззброїти батальйони «Торнадо» і «Чернігів».

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі посадовця.

Як зазначається, за останній тиждень по всій лінії розмежування вогню з боку так званої «ЛНР» почалися масовані обстріли як військовослужбовців, так і мирних громадян населених пунктів, які розташовані у прифронтовій полосі.

«Замість того, щоб сконцентрувати свої зусилля і дати гідну відсіч ворогу, деякі підрозділи МВС України стали на шлях скоєння злочинів, а щоб прикрити свою негідну поведінку, видають себе борцями з «уявною» контрабандою. У першу чергу це стосується батальйонів «Торнадо» і «Чернігів», — сказано у повідомленні.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації звертається до міністра внутрішніх справ, начальника Генерального штабу, секретаря РНБО України терміново роззброїти дані батальйони, розформувати і вивести їх за межі Луганської області.

«Особливо негідною поведінкою та скоєнням серії злочинів зарекомендував себе батальйон «Торнадо», який фактично вийшов з підпорядкування МВС України і ГУМВС в Луганській області і до яких просочилася інформація, що МВС України і ГУМВС в Луганській області і Генеральна прокуратура України документують їх злочинну діяльність і рано чи пізно їм прийдеться відповісти по закону і щоб відволікти увагу від себе влаштовують різні «вугільні шоу», в тому числі і на центральних телеканалах України. Воювати даний підрозділ не бажає і не приймає участь, і не приймав ніколи участь в бойових операціях, а перетворився в організоване злочинне угрупування і фактично створив банду, яка займалася викраденням людей, убивствами, зґвалтуваннями, розбійними нападами, грабунками, крадіжками та іншими злочинами», — сказано у повідомленні.

Вчора співробітники Головної військової прокуратури, ГПУ на чолі з заступником Генерального прокурора Анатолієм Матіосом затримали 12 учасників підрозділу «Торнадо», в тому числі, командира Р.Онищенка який переховався у Дніпропетровську. Щоб зреагувати на очищення батальйону, командири середньої ланки не дали можливості провести слідчі дії в приміщенні батальйону, який знаходиться недалеко від м. Лисичанськ, забаракадирувалися і попередили про застосовування вогнепальної зброї проти працівників міліції та Генеральної прокуратури України.

Loading...