Жителі гуртожитку на Привокзальній щодня ризикують своїм життям

На засіданні виконкому Луцької міської ради було розглянуто питання «Про врегулювання критичної ситуації з гуртожитком на вулиці Привокзальній, 13а».

Джерело: Відомості

Мешканці цього житлового приміщення проживають в аварійних умовах.

Депутат міськради Андрій Осіпов повідомив, що у цій будівлі потрібно робити ремонт. Обранець громади та співавтор проекту Ігор Поліщук надав експертний висновок щодо технічного стану, згідно з яким будівля в незадовільному, можна сказати, що в аварійному стані. Олена Голєва, один із акціонерів швейної фабрики, прохання жильців передати їм будівлю у приватне володіння ігнорує. Будинок може не витримати наступну зиму.

Як зазначила голова будинкового комітету Валентина Васевич, у гуртожитку тріщини, протікає дах, дашки мало не падають на голову, обгорілі оголені дроти тощо. За словами жінки, мешканці всіма силами намагаються відвоювати право на приватизацію.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська виступила проти приватизації гуртожитку. За її словами, у будівлі 99 квартир, а на першому поверсі розміщені офісні приміщення, тому потрібно доручити департаменту ЖКГ підготувати рішення міської ради про прийняття будинку в комунальну власність для подальшої приватизації.

Приймати рішення стосовно скандальної будівлі депутати міськради будуть на сесії.

Loading...