В зону АТО відправилися волиняни зі «Світязя», які пройшли Іловайськ та Вуглегірськ

В зону АТО відправилися волиняни зі «Світязя», які пройшли Іловайськ та Вуглегірськ

Бійці волинського підрозділу «Світязь» на території проведення антитерористичної операції були тричі.

Джерело: Відомості

У рамках ротації в зону АТО втретє відправилися бійці підрозділу «Світязь», які брали участь у бойових діях в Іловайську та Вуглегірську. Про це у вівторок, 16 червня, повідомив речник президента з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу.

Він наголосив, що протягом року  військовослужбовці волинського підрозділу «Світязь», від дня його створення, вирушали в зону АТО тричі.

«У зону проведення АТО відправився спецзагін волинської міліції «Світязь». Основне завдання правоохоронців — забезпечення правопорядку та безпеки громадян на територіях, звільнених від бойовиків, охорона стратегічних об'єктів і виявлення диверсійних груп. Серед них — чимало досвідчених бійців, які пройшли школу виживання в Іловайську і Вуглегірську», — зазначив Лисенко.

Як раніше повідомлялося, 31 січня 2015 року сили АТО у Вуглегірську деблокували понад 70 українських силовиків, серед яких було 39 бійців роти міліції спецпризначення «Світязь» та 34 військовослужбовця ЗСУ. Частини батальйону «Світязь» тримали оборону у Вуглегірську протягом 3 днів, потім були деблоковані та вийшли з оточення. 

Loading...