Волиняни отримали «бронзу» на міжнародних змаганнях з туризму в Литві

Волиняни отримали «бронзу» на міжнародних змаганнях з туризму в Литві

З 11 по 14 червня збірна команда Волині – вихованці обласного Центру туризму, спорту та екскурсій взяли участь у Міжнародних змаганнях з туризму серед школярів та молоді в Каунассі (Литва).

Джерело: Відомості

Враховуючи давні дружні зв’язки з литовськими туристами, які щороку приїздять на Волинь і беруть участь у змаганнях, що проводить обласний центр туризму, цього року волиняни віднайшли можливість та скористались запрошенням колег.

У Міжнародних змаганнях взяли участь команди з Литви, Латвії та України. Україну представляли дві збірні команди – з Волині та Закарпаття. У складі волинської команди виступали: Вірич Дмитро, Ляшук Василь, Тимощук Дмитро, Зуб Парасковія, Остапчук Тетяна, Семенюк Деонисій, Микитюк Яна, Жабінський Роман. Тренер команди – Олександр Оришко, інструктор з туризму обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, майстер спорту України.

Триденна програма заходу включала в себе подолання дистанцій особистої та командної туристської «смуги перешкод», а також туристсько-пішохідне ралі. Волиняни показали достойний рівень спортивно-туристської підготовки та технічної майстерності. Так, в особистому заліку з техніки туризму Дмитро Тимощук здобув третє місце і таке ж місце посіли волинські спортсмени у командному заліку. На туристсько-пішохідному ралі наша команда фінішувала другою, хоча на окремих ділянках – водній та велосипедній – була найкращою.

В загальному заліку волинська збірна здобула бронзові нагороди. Кубки, медалі, дипломи та сувеніри з почестями вручив головний суддя змагань та подякував за активну участь.

Окрім того, програмою були передбачені і змагання з нічного орієнтування. І в цьому виді волиняни були кращими: І місце серед дорослих здобув Олександр Оришко — тренер команди, а ІІІ місце серед юніорів виборов Дмитро Тимощук.

 Волинським спортсменам цікаво було побачити як подібні заходи відбуваються у Литві, познайомитись з організацією їх проведення. Крім того, для гостей була організована цікава екскурсія.

З великими позитивними враженнями від змагань, а також  численними нагородами волиняни повернулись додому.

Loading...