Геращенко: Путін планував захопити Лівобережну Україну за 15 діб

Геращенко: Путін планував захопити Лівобережну Україну за 15 діб

За даними нардепа, Генштаб РФ планував захопити територію за 15 діб.

Джерело: Відомості

Росія планувала за 15 діб захопити територію Лівобережної України. Про це йдеться у таємній доповіді Генштабу РФ під назвою «Доповідь рішення на застосування угруповання військ «Північ» у спеціальній операції», стверджує на своїй сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко. 

Він зазначає, що секретні документи зуміли дістали фахівці-добровольці групи проекту «Миротворець» в ході багатоходової спеціальної операції. Сам план агресії проти України було отримано ще в кінці квітня і переданий компетентним органам для врахування в планах по організації оборони України. 

За даними Геращенка, відповідний план був затверджений 8-9 квітня в Санкт-Петербурзі в штабі Західного військового округу, після чого відбувся великий генеральський банкет. Відповідальним за розробку плану дій групи військ «Північ» був призначений командувач Західним військовим округом РФ, генерал-полковник Сидоров Анатолій Олексійович. 

«На захоплення всієї Лівобережної України за планом Генштабу РФ відводиться всього 15 діб. Мета — швидке захоплення контролю на територією і комунікаціями, без захоплення великих міст/обласних центрів. У відповідності з планом, батальйонно-тактичні групи регулярної Російської армії, об'єднані в групу військ «Північ», мали вторгнутися на територію України в два етапи — спочатку в Харківську і Донецьку області, а потім в Полтавську, Київську та Чернігівську. При цьому вторгнення планують за старою звичкою маскувати під повстання орд «ополченців» ЛНР - ДНР, які накопичили сили і хочуть відновити конституційний порядок в Україні без повернення Януковича», — написав Геращенко.

Водночас, аналогічний план, продовжує нардеп, був розроблений командуванням Південного військового округу РФ, мета якого — удар по Запоріжжю та Мелітополю через район Бердянська і Маріуполя, а також вихід до Перекопського перешийку для відкриття сухопутних шляхів сполучення з окупованим Кримом.

«Ми наразі закінчуємо переклад основних документів на англійську мову в цілях доступності всьому цивілізованому світу сенсу і суті агресивної політики Путіна», — додав Геращенко.

Loading...