Чи готові водойми Луцька приймати відпочивальників

Чи готові водойми Луцька приймати відпочивальників
Центральний пляж Луцька / Фото: Михайло ГАРЩАЛЬ

У червні стартував купальний сезон, і «Відомості» вирішили дізнатися, чи безпечно купатися в луцьких водоймах.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

Улітку багато людей, рятуючись від спеки, віддає перевагу відпочинку біля води. Для жителів Луцька вибір, на жаль, не надто великий — Стир або Теремнівський ставок. І хоча купальний сезон тільки розпочався, у водоймах та на їхніх берегах досить-таки людно.

Про те, що луцькі водойми готові приймати відпочивальників, розповіла нам начальник відділу санітарного нагляду Луцького міського управління ГУ Держсанепідемслужби у Волинській області Світлана Петрівна Шеремета.

— Ще до початку сезону із двох водойм для купання м. Луцька двічі були взяті проби води, які досліджувалися за санітарно-гігієнічними та бактеріологічними показниками. Перевірили саму територію пляжу на наявність рятувального поста, смітників, споруд для відпочинку дітей. Лише після проведення досліджень води, відповідного благоустрою території пляжів, обстеження дна водойм Луцькою міською радою було видано спеціальні паспорти, які дозволили відкрити пляжі у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та на Теремнівському ставку. Контроль за водою на цьому не закінчується, бо протягом усього купального сезону двічі на місяць працівники Держсанепідемслужби проводять дослідження води. В разі невідповідності санітарним вимогам буде відправлено припис про заборону купання.

Щоби зберегти своє здоров’я, як зауважує Світлана Петрівна, бажано слідкувати за дошкою оголошень на пляжі, де з’являтимуться дані про якість води.

Натомість не для всіх охочих скупатися паспорт — це дозвіл іти у воду. 25-річна лучанка Іванна Мельник зізнається, що чоловік уже вкотре купається, не чекаючи відкриття сезону.

— Ми не вперше на річці цього року: чоловікові ще на початку травня заманулося поплавати.

Літо лише набирає обертів. І приємно, що у нашому місті є куди піти, щоби відпочити чи просто гарно провести вихідні з рідними. А головне, є ті, хто контролює порядок і зручність цього відпочинку. Своїми враженнями від першого купання ділиться 34-річна Ольга Поліщук.

— Пляж прибраний, відвели спеціальні місця для купання, подбали про створення нового дитячого майданчика. Видно, що підготовка була колосальною, оскільки вода чиста, мул навіть зібрали на один бік для зручності купальників.

Отже, річка Стир і Теремнівський ставок готові приймати відпочивальників. Більше того, всі умови для цього створені: вода відповідає санітарним нормам, благоустрій пляжних територій задовільний, рятувальні служби працюють постійно. Головне пам’ятати — береженого Бог береже.

 

Loading...