Чоловік співачки Жасмін, якого підозрюють у розкраданні, став мером

Чоловік співачки Жасмін, якого підозрюють у розкраданні, став мером

Чоловік популярної російської співачки Жасмін Ілан Шор, підозрюваний у розкраданнях, став мером молдавського міста Оргеєв

Джерело: Відомості

Бізнесмен здобув впевнену перемогу в першому турі виборів, набравши більше 60 % голосів виборців.

До цього підприємець і політик перебував під домашнім арештом. Він звинувачується у причетності до викрадення із трьох банків більше одного мільярда леїв. Суд дав йому можливість брати участь у виборах, змінивши запобіжний захід. “Він висувався від партії “Рівноправність”, яка захищає інтереси російськомовних громадян”‚ — передають “Дни.ру”.

Про перемогу Шора на виборах першими повідомили молдавські ЗМІ, посилаючись на дані ЦВК. За підсумками обробки 100 % бюлетенів, чоловік Жасмін набрав 61,97 % голосів виборців‚ а його найближчий суперник — лише 12,47 %. На своїй сторінці у Facebook Шор написав: “Оргеєв зробив свій вибір! Дякую всім, хто повірив у нас! Це перемога кожного оргеївця!”

Оргеєв вважається третім за значенням містом у Молдові. Населення нараховує 35 тисяч жителів. Місцевий футбольний клуб “Мілсамі”, яким володіє чоловік Жасмін, у 2015 році вперше став чемпіоном країни. Шор є одним з найзаможніших людей у ​​Молдові. Його батько накопичив велику частину сімейного статку, відкривши на території Республіки Молдова перші магазини “Duty Free”. На початку травня Шор був затриманий за підозрою у шахрайстві, а саме у викраденні більше одного мільярда доларів із трьох банків, та поміщений під домашній арешт терміном на 30 днів.

Кандидатура Ілана на пост мера міста Оргеєва була зареєстрована суспільно-політичним рухом “Рівноправність”. Незадовго до виборів Шора випустили з-під домашнього арешту під підписку про невиїзд. За молдавськими законами, на час виборчої кампанії слідчі дії щодо нього були припинені. Проте кримінальну справу буде продовжено відразу після того, як офіційно оголосять результати виборів. Шор може бути повторно заарештований, незважаючи на те, мер він чи ні.

Loading...