Багато бойовиків хочуть повернутися в Україну, але бояться покарання

Багато бойовиків хочуть повернутися в Україну, але бояться покарання

Захоплений у полон росіянин повідомив, що залишив розташування бойовиків і перейшов на українську сторону після того, як бойовики побили його через татуювання у вигляді свастики, набите у нього на спині.

Джерело: Відомості

У мережі опублікували відео із захопленим російським громадянином, який воював на боці бойовиків і якого взяли в полон поблизу Широкиного бійці 8-ї окремої роти «Аратта» ДУК «Правий сектор».

Толстокоров Роман є громадянином Російської Федерації. Він повідомив, що на війну потрапив нібито випадково: його завербували бойовики, коли він приїхав до одного товариша в Широкино. За його словами, в Донбасі його завданням була охорона об'єктів. Воював він менше місяця, пише ZN.UA.

Толстокоров заявив, що грошей йому ніхто не платив, хоча обіцяли 15 тисяч рублів. Він додав, що бойовики живуть в покинутих квартирах і займаються мародерством. Затриманий зазначив, що покинув розташування бойовиків і перейшов на українську сторону після того, як бойовики побили його через татуювання у вигляді свастики, набите у нього на спині.

Татуювання він зробив у в'язниці. Покарання, за його словами, він відбував за крадіжку і наркотики.

Крім цього, він додав, що в українському полоні з ним поводилися коректно і ввічливо. Мотиву воювати у нього не було, це вийшло спонтанно і є помилкою, зазначив він. Росіянин розповів, що стріляв у бік українських солдатів. Також підкреслив, що за «ДНР» воюють осетини.

Толстокоров заявив, що багато з воюючих на боці бойовиків хочуть повернутися на бік України, однак бояться покарання. Повертатися до Росії він не хоче через проблеми з деякими поліцейськими. 

Loading...