Симоненко разом із Вітренко створили «Ліву опозицію»

Комуністична партія України, Прогресивна соціалістична партія, а також 13 громадських організацій створили об’єднання лівих і лівоцентристських політичних сил «Ліва опозиція».

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба КПУ.

Згідно з повідомленням, установчі збори нового політичного руху відбулося в Києві 12 червня. На сайті КПУ опублікували маніфест.

«Серед першочергових завдань об'єднання — негайне припинення кровопролиття на сході країни, мирне врегулювання збройного конфлікту на основі неухильного виконання Мінських угод і децентралізація влади», — йдеться в статуті «Лівої опозиції».

Учасники закликали владу України будувати зовнішню політику на основі добросусідських відносин з Росією і Білоруссю і виступили за позаблоковий статус і визнання російської мови як другої державної.

«З метою об'єднання України і подолання розбрату, який несе режим націоналістів і олігархів, «Ліва опозиція» вимагатиме надання російській мові статусу другої державної, буде рішуче протидіяти знущанню над історичною правдою, приниженню подвигу радянського народу у Великій Вітчизняній війні, реабілітації та героїзації пособників гітлерівських окупантів», — наголошується в маніфесті.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (№ 2558).

Loading...