На хабарі у 233 тис грн погорів керівник регіонального Держземагенства

Для приховання своєї злочинної діяльності чиновник залучив посередника, якому доручив безпосереднє одержання грошових коштів.

Джерело: Відомості

Генеральною прокуратурою України спільно із співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрито протиправну корупційну діяльність керівника Головного управління Держземагенства однієї з областей, який з метою незаконного особистого збагачення, використовуючи свої службові повноваження, одержав неправомірну вигоду у великому розмірі за вирішення питання про надання у власність земельних ділянок (ч.3 ст.368 КК України).

Для приховання своєї злочинної діяльності чиновник залучив посередника, якому доручив безпосереднє одержання грошових коштів. У ході проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено частину грошей у сумі 10 тис дол США, отриманих від громадянина за надання у власність земельних ділянок загальною площею близько 30 га. Загалом посадовець одержав неправомірну вигоду на загальну суму понад 233 тис грн.

Як повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України чиновника регіонального Держземагенства разом із посередником затримано як підозрюваних у вчиненні корупційного кримінального правопорушення.

Наразі тривають першочергові невідкладні слідчі дії. Підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати відповідні посади. 


 

Loading...