Двоє поляків вербували волинянок у сексуальне рабство

Волинські міліціонери викрили двох іноземців, які вербували жінок у сексуальне рабство. Про це повідомили в прес-службі УМВС України у Волинській області.

Джерело: Відомості

39-річна жителька сусідньої держави вербувала дівчат для заняття проституцією у Республіці Польща. У цьому їй допомагав спільник. Зловмисниця переправляла жінок через держкордон, а чоловік забезпечував їх «роботою». Правоохоронці встановили: 50% від заробітку повії забирали організатори «бізнесу».

«Підозрювані використовували вразливий фінансовий стан дівчат, тож пропонували роботу танцівниць у нічних клубах. А основними аргументами були хороша заробітна плата, вигідні умови праці і проживання. Окрім того, жінка оформлювала документи для виїзду за кордон власним коштом», — розповів начальник відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області О.Мельничук.

У лютому 2015 року у поле зору зловмисників потрапили три дівчини, які ніде не працюють і не мають постійного джерела отримання доходів. Діяли за такою схемою: оплативши вартість квитків, доставили дівчат громадським транспортом до міжнародного автомобільного пункту пропуску (витрачені для цього кошти зарахували у борг, тож ввели дівчат у матеріальну залежність). Однак переправити їх через кордон завадити міліціонери.

«Відомості про вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Чоловіка і жінку арештували, однак звільнили з-під варти після внесення застави у розмірі 151 та 140 тисяч гривень відповідно. Проводиться досудове розслідування», — повідомив Мельничук.

Loading...