Є чотири версії виникнення пожежі на нафтобазі під Васильковом

Наразі слідчими розглядаються 4 версії виникнення пожежі на нафтобазі у Васильківському районі.

Джерело: Відомості

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНН.

8 червня Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція якої передбачає позбавлення волі від 2-х до 10-ти років.

Створено посилену слідчо-оперативну групу з числа досвідчених працівників слідства та оперативних підрозділів.

За словами Авакова, правоохоронці перевіряють декілька основних версій вчинення злочину:

— порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві при експлуатації обладнання для перекачування та змішування паливно-мастильних матеріалів, проведенні зварювальних робіт, або поводженні з вогнем;

— недотримання обслуговуючим персоналом технологічного процесу, або невідповідність технічного стану обладнання нафтобази;

— умисний підпал з метою дискредитації групи компаній БРСМ-Нафта та примушування її власників до передачі активів компанії конкурентам;

— підпал з метою приховування розтрати керівництвом компанії БРСМ-Нафта паливно-мастильних матеріалів та отримання страхової компенсації.

У ході слідства було з’ясовано, що діяльність з переробки та реалізації нафтопродуктів на цій базі здійснювалася без відповідних дозволів.

Аваков наголосив, що Державною архітектурно-будівельною інспекцією поінформовано про відсутність будь-якої інформації щодо цього об’єкту. Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки також не володіє відомостями про діяльність даної нафтобази.

«На даний момент проведено три первинних огляди місця події та прилеглої території. Детальніший огляд буде зроблено після завершення робіт, пов’язаних з гасінням пожежі», — підкреслив Аваков.

Loading...