У Харкові затримали рецидивіста, який здійснив майже 70 незаконних оборудок з автомобілями

У Харкові затримали рецидивіста, який здійснив майже 70 незаконних оборудок з автомобілями

Протягом декількох років чоловік збагатився на суму більше 1 мільйона гривень.

Джерело: Відомості

Зловмисник шахрайським шляхом заволодівав документами на транспорт та перепродавав автівки. Протягом декількох років чоловік збагатився на суму більше 1 мільйона гривень.

Встановлено, що 33-річний зловмисник діяв за розробленою схемою - підшукував осіб, які бажали здавати свої автомобілі в оренду. Після чого шляхом укладання договору або видачі розписки заволодівав транспортом та документами на нього. Потім підшукував покупців. Отримавши згоду, надавав завідомо підроблені довіреності, здійснював продаж. Отриманими грошима розпоряджався на власний розсуд.

Слідчим встановлено, що зловмисник протягом декількох років скоїв 69 умисних корисливих злочинів, направлених на заволодіння автомобілями шахрайським шляхом та незаконне збагачення за рахунок їх продажу. Розмір шкоди, завданої його злочинними діями, складає більше 1 млн. гривень.

Після вчинення злочинів підозрюваний виїхав до Чернігівської області, де переховувався від правоохоронних органів. В результаті проведеної роботи чоловік був затриманий, відносно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмисника поміщено до Харківського слідчого ізолятору, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

 

 

Loading...