Більшість українців вважають, що економічна криза посилиться

Близько 75% опитаних громадян України вважають, що економічна криза в країні в найближчому майбутньому лише посилиться.

Джерело: Відомості

Такі результати дослідження, проведеного соціологічної служби Центру Разумкова, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Тільки 14,3% респондентів серед населення України вважають, що ситуація в країні розвивається в правильному напрямку, а 67,6% — що в неправильному.

Як відзначають фахівці служби, це приблизно стільки ж, скільки було і в 2013 році, проте відсоток тих, хто вважає, що ситуація в Україні розвивається правильно, зараз істотно менше, ніж він був відразу після перемоги Майдану навесні 2014 року. Тоді цей відсоток становив 32,3%.

Крім того, 26,9% опитаних дотримуються думки про те, що країна здатна подолати існуючі проблеми і труднощі протягом найближчих років. 41,3% вважають, що це можливо в більш віддаленій перспективі, а кожен п'ятий (20,2%) виявився песимістом, переконаним, що складнощі Україні не подолати.

За даними опитування, лише кожен десятий українець (10,4%) вважає, що економічна криза закінчиться в поточному році, після чого почнеться економічне зростання. 21,5% припускають, що криза більше не буде ускладнюватися, однак економіка країни до кінця року залишиться в застійному стані. Ще 27,1% впевнені, що стане лише гірше, але без катастрофічних наслідків, а 26,1% — що станеться колапс економіки.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 травня 2015 року. В опитуванні взяли участь 2007 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Loading...