Терористи змінюють тактику наступів на Донбасі

Найближчі два місяці сепаратисти вдаватимуться до локальних атак на окремих ділянках фронту, як це було під Мар’їнкою.

Джерело: Відомості

Таку думку в інтерв’ю сайту «24» висловив політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Сепаратисти спробують вирішити ті завдання, в яких вони дуже зацікавлені: відкинути українські війська від Донецька і Луганська. Потенційні гарячі точки також — Маріуполь і Бахмутська траса, Артемівський напрямок», — пояснив він.

При цьому, за словами експерта, сепаратисти також намагатимуться, формально не відмовляючись від перемир'я, відбити населені пункти в українських військ, захопити їх і заспокоїтися.

«Мовляв, все так і було, нічого страшного не сталося, ми взяли своє, але ми тепер знову дотримуємося перемир'я. Ось така тактика — «тут перемир'я порушили, але тепер знову дотримуємося» — буде використовуватиcя найближчим часом», — сказав Фесенко.

Політолог також наголосив, що завдання України — військовим шляхом «давати відсіч, як це було у Мар'їнці, стримувати і демонструвати, що така спроба закінчується дуже погано для самих бойовиків». «З іншого боку, повинні жорстко реагувати і (західні) партнери по переговорах», — додав він.

Loading...