Вчителька ніжинської школи писала з дітьми диктант про «вєлікую Русь»

Жінка змушувала дітей писати про любов до Росії.

Джерело: Відомості

Вчительку російської мови звільнили з роботи за пропагандистський диктант. Текст, який прославляє «Вєлікую Русь і Москву», вона дала учням 8 класу Ніжинської загальноосвітньої школи. Діти ж, не змовляючись, виправили у диктанті словосполучення «люблю Росію» на «люблю Україну», за що отримали низький бал. Але скандал зчинився в школі не через оцінки, текст диктанту обурив провідних освітян-філологів, ідеться в сюжеті ТСН.

Вчитель диктував Москва, діти писали Київ, і так весь диктант. Текст обурив восьмикласників та їхніх батьків, розповідає мати однієї зі школярок Вікторія Гунько. Вони пішли зі скаргою до директора школи. 

Директор і колектив школи стали на бік дітей і батьків. За останній рік, кажуть, в школі через викладача російської мови самі скандали. У першому семестрі вона отримала догану за бійку на уроці, тоді на її прохання цілий клас накинувся на одного учня. 

Вчителька отримала догану, правоохоронці відкрили кримінальне провадження і її відсторонили від роботи на час слідства. За місяць вона відновилася на посаді через суд. Друга догана — це вже точно звільнення, запевняють у відділі освіти.

Тут скликали комісію із філологів, щоб ті дослідили диктант. Це текст Олексія Суркова, радянського поета, якого в програмі немає. 

Після цього випадку, батьки почали масово писати заяви про відмову вивчати російську мову і зарубіжну літературу саме в цього викладача. Вчителю повідомили про звільнення, але наказ вона не підписала. 

Ніжинські освітяни не виключають, що зовсім скоро їм знову доведеться зустрітися із вчителем російської мови у суді. Вона не визнає своєї провини, догани і звільнення, однак освітяни судяться із цим вчителем уже вчетверте і сподіваються, що досвід цього разу їм допоможе.

Loading...