Тарифи на світло зросли через відмивання грошей працівниками «Енергоатому»

Тарифи на світло зросли через відмивання грошей працівниками «Енергоатому»

У відомстві дізналися, що призвело до штучно завищених тарифів на електроенергію.

Джерело: Відомості

Державні підприємства «Енергоатом» та «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» підозрюють у  системних порушеннях і зловживаннях під час закупівлі уранового концентрату.

Як повідомляє прес-служба СБУ, довгостроковий контракт між цими організаціями передбачав постачання концентрату для потреб енергокомплексу держави за рахунок власних потужностей комбінату.

СБУшники запевняють, що службові особи комбінату закупили концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за $ 90 за кілограм на загальну суму $ 18 мільйонів, а в офіційній документації вказали вартість $ 138 за кілограм. Прямі збитки від цієї оборудки спецслужба оцінила в майже $ 10 мільйонів.

«Потім урановий концентрат за ціною 138 доларів у рамках контракту був поставлений ДП НАЕК «Енергоатом». Для того, щоб замовник погодився придбати продукцію за явно завищеною ціною, представники комбінату залучили до шахрайської схеми службових осіб «Енергоатому», – сказано у повідомленні СБУ.

Саме це, за інформацією СБУ, призвело до штучно завищених тарифів на електроенергію. Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення та розтрата майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів, отриманих злочинних шляхом) ККУ.  

Loading...