Ватажки бойовиків уже не вважають Крим українським і просяться до Росії

Ватажки бойовиків уже не вважають Крим українським і просяться до Росії

Так званий «голова» Криму прокоментував останні заяви терористичних «республік».

Джерело: Відомості

У так званих «ЛНР» та «ДНР» відмовилися від попередньої думки визнати Крим українським. Ватажки самопроголошених республік відкликали попередній проект поправок до Конституції України, який раніше направили контактній групі із врегулювання конфлікту в Донбасі.

Наразі бойовики називають півострів російським та заявляють, що «хотіли б увійти до складу Російської Федерації», пише «РБК».

Так звані «повноважні представники» терористичних організацій «ЛНР-ДНР» Денис Пушилін та Владислав Дейнего заявили, що у проекті поправок Крим згадувався без будь-якого юридичного навантаження. Бойовики заявили, що відкликали проект, оскільки українська влада трактує його невірно та «роздуває з формальностей якусь політичну подію».

«І щоб уникнути подальших спекуляцій на цю тему відкликаємо ті із запропонованих нами проектів поправок до Конституції України, в яких згадуються Крим і Севастополь. «ДНР» і «ЛНР» безумовно вважають Крим частиною Росії. Більше того, наші республіки теж в ідеалі хотіли б увійти до складу Російської Федерації», — заявили у так званих «республіках».

Своєю чергою самопроголошений «голова» Криму Сергій Аксьонов заявив, що попередні заяви «республік» про український Крим ніяк не позначаться на стосунках між півостровом та «ДНР-ЛНР».

«Упевнений, що колеги не мали ніякого таємного сенсу у публікуванні цих матеріалів, написали за інерцією. Чого ображатися, всі роблять одну справу. Люди живуть у такій складній, напруженій ситуації», — поблажливо заявив Аксьонов. 

Нагадаємо, раніше у «республіках» заявляли, що визнають анексований Крим українським, оскільки це відповідає Мінським домовленостям. Проте тепер «повноважні представники» заявляють, що «Крим не є і не може бути предметом Мінських перемовин».

Loading...