На Донеччині члена «Руської православної армії» можуть засудити до 15 років

На Донеччині судитимуть члена «Руської православної армії». Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Джерело: Відомості

«Прокуратурою Донецької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Красноармійська, який брав участь у діяльності терористичної організації «ДНР», тобто скоїв особливо тяжкий злочин, передбачений ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації)», — сказано у повідомленні.

Встановлено, що у квітні 2014 року 26-річний місцевий мешканець, з метою протиправного захоплення влади, поїхав до міста Донецьк, де вступив в озброєні загони так званої «Руської православної армії».

Знаходячись у м. Донецьку, чоловік, отримавши від представників «ДНР» вогнепальну зброю та боєприпаси, брав активну участь у захопленні адміністративних будівель, а також охороні протиправно захоплених об’єктів.

Повернувшись до рідного міста, чоловік вирішив за допомогою викраденої зброї заробляти собі на життя, але під час чергового озброєного нападу був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Максимальна міра покарання, яка загрожує члену «Руської православної армії» — до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Loading...