Політолог пояснив, чому бойовики «ДНР» і «ЛНР» просяться назад до України

На думку Березовця, Росія продовжує реалізовувати проект федералізації України.

Джерело: Відомості

Заява терористів «ДНР» і «ЛНР» про бажання повернутися до складу України свідчить про те, що Росія хоче максимально згладити всі кути в переговорах із Україною. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив політтехнолог Тарас Березовець.

Вчора, 9 червня, на сайті бойовиків — Донецькому агентстві новин — повідомили, що самопроголошені Донецька і Луганська «народні республіки» у запропонованих доповненнях до Конституції України визнали території Донбасу з особливим статусом «невід'ємною частиною України».

«Таку зміну позиції терористів, які зовсім недавно вітали так званий кримський референдум і збиралися увійти до складу РФ, могло ввести в оману непосвячених. Хоча справжня причина того, що відбувається, у тому, що Росія намагається максимально згладити всі кути в переговорах з Україною для того, щоб вона погодилася взяти назад окуповані частини Донбасу», — йдеться у повідомленні.

За словами Березовця, це визнав і кримський сепаратист, раніше звільнений «віце-прем'єр» півострова, Рустам Теміргалієв.

Крім цього, Росія продовжує реалізовувати свій проект федералізації України, кінцевою метою якого є «її розчленування і підпорядкування частині країни». Тому, на думку політолога, РФ із легкістю йде на будь-які формальні поступки у переговорах.

«Україні вкрай важливо наразі відмовитися від будь-яких спроб вписування назад «ДНР» і «ЛНР» і дотримуватися формату замороженого конфлікту. Путін поспішає, тому що час грає проти нього. І в даному випадку час — головний союзник України», — підсумував Березовець.

Loading...