Діти, які стануть першокласниками у 2017 році, вчитимуться 12 років

12 років навчання у школі допоможуть із прийняттям рішення про подальше навчання.

Джерело: Відомості

У школах з 2017 року введуть 12-річну систему навчання. Про це під час прес-конференції  заявила перший заступник міністра освіти та науки України Інна Совсун, передає ТСН.

Чиновниця пояснила, що зміни у системі навчання торкнуться лише тих дітей, які підуть до школи у рік нововведення.

«У перехідних положеннях до законопроекту передбачено, що навчальні програми 12-річної школи починають діяти з 2017 року. Тобто, перших випускників дванадцятирічки ми отримаємо в 2029 році. Тут не йдеться про те, що діти, які зараз навчаються в п'ятих-шостих чи десятих класах, будуть переводитися на інші програми»,  — наголосила Совсун.

Заступник пояснила, що необхідність такої реформи викликана не тому, що у Європі навчаються 12 років.

«По-перше, у такому випадку відбувається відтягування моменту прийняття рішення про подальше навчання або вихід на ринок праці. Нині ми бачимо, що діти, які закінчують школу в 16-17 років, часто не готові до того, щоб прийняти правильне рішення щодо подальшої долі», — прокоментувала майбутні зміни Совсун.

Другою причиною довшого навчання стала необхідність дати учням більше часу для того, щоб підготувати їх до подальшої участі в суспільстві.

Крім школи зміни можуть торкнутися й вишів. За словами Совсун, за рахунок довшого середнього навчання програму ВНЗ можуть скоротити. 

Loading...