Догілєва відвідала «Кінотавр» і відчула себе завучем на пенсії

Догілєва відвідала «Кінотавр» і відчула себе завучем на пенсії

Радянська і російська актриса театру і кіно Тетяна Догілєва зізналася, що комплексує серед молодих учасників кінофестивалю «Кінотавр» у Сочі.

Джерело: Відомості

58-річна народна артистка відчуває себе завучем на пенсії, передають «Дни.ру».

У цьому році Тетяна приїхала на фестиваль не як актриса, а як режисер. Вона представила досвідченійпубліці фільм «Горизонт», знятий під її керівництвом у форматі короткого метра. Догілєва на власному прикладі довела, що талановита людина талановита в усьому.

Перед прем'єрою зірка сказала кілька слів про своє дітище і конкурентів. «Казус в тому, що тут всі такі молоді, що я себе почуваю шкільним завучем на пенсії, — каже акторка. — Мені цей досвід сподобався. Фільм знятий і силами ризьких студентів».

Перші глядачі і критики вважають, що режисерський дебют Тетяни вдався на славу. Вона як представник старої школи кінематографа майстерно утримує увагу. Не всім колегам актриси по конкурсній номінації «Короткий метр» це вдалося. У фільмі «Горизонт», крім самої Догілєвої, грає Еммануїл Віторган.

За інформацією ЗМІ, «Горизонт» Тетяна зняла в Юрмалі за рекордні два з половиною дні. У проекті взяли участь студенти Ризької кіношколи. Догілєва зіграла головну роль в картині — Анну, дружину хворого художника Петра Гордєєва (Віторган). За сюжетом доглядати за ним найняли молоду латиську доглядальницю. Дівчина виявилася непростою: Ельза на межі нервового зриву, але роботодавці терплять її витівки. Головний герой майже весь час мовчить і не спускає очей з моря. Дружина ж його дорікає: «Ти — пес. Зрозумів? А кобель, він і при смерті кобель». Всю короткометражку подружжя з'ясовують стосунки. У Догілєвої була мета — показати різницю менталітетів — поколінь і національностей.

Loading...