Міліціонер-зрадник із краматорська отримав 8 років за допомогу терористам

Краматорський міський суд учора, 8 червня, заґратував співробітника місцевої міліції на 8 років за співпрацю з терористами.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За інформацією відомства, співробітники СБУ встановили і довели факти співпраці правоохоронця із терористами з так званої «ДНР». Так, з’ясувалося, що під час тимчасової окупації міста помічник оперуповноваженого відділу карного розшуку разом із самоназваним «заступником начальника міськвідділу міліції «ДНР» створив «бізнес» з викупу українських громадян, які незаконно утримувалися у катівнях терористів у Краматорську.

«Міліціонер протиправно затримував місцевих громадян з високим матеріальним достатком за проукраїнські позиції, після чого «офіційно» приймав заяви від родичів «зниклих». Потім разом зі своїм керівником забирали людину з підвалів міськвиконкому або відділу міліції та вивозили її в інше місце. За звільнення близьких спільники вимагали у родичів гроші та матеріальні цінності», — ідеться в повідомленні відомства.

Крім того, силовики встановили, що в травні 2014 року міліціонер-зрадник сприяв проведенню у місті незаконного референдуму. Зокрема, чоловік разом із бойовиками забезпечував охорону однієї з «виборчих дільниць» та супроводжував «протокол» «референдуму» до міського «штабу ДНР».

У Службі безпеки України також зазначили, що після звільнення міста українськими Антитерористичними силами, колишній міліціонер залишився в Краматорську, де переховувався в квартирі батьків. За інформацією правоохоронців, саме там зловмисника і затримали співробітники Служби безпеки України в лютому цього року.

Loading...