На гасіння пожежі під Васильковом можуть вивести танки

На гасіння пожежі під Васильковом можуть вивести танки

Над місцем займання почав літати вертоліт.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 9 червня, рятувальники припинили гасити пожежу нафтобази, оскільки не можуть підступитися до її осередку. Про це йдеться у сюжеті спецвипуску ТСН.

Додамо, що над місцем займання почав літати вертоліт, можливо він гасить вогонь, бо пожежники не можуть підійти до осередку займання.

Крім того, зниклих рятувальників шукатимуть за допомогою дрона. Про це повідомив власник безпілотника, до якого звернулися представники ДСНС.

Місцеве населення із 2-кілометрової зони у районі пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» у селі Крячки під Васильковом вирішили тимчасово відселити. Про це заявив глава ДСНС України Микола Чечоткін.

«З метою дотримання заходів безпеки та з метою забезпечення життя та здоров'я людей прийнято рішення провести тимчасове відселення людей із 2-км зони», — наголосив він.

До того ж, за словами Чечоткіна, у разі поширення пожежі у ДСНС готуються евакуювати людей із 10-км зони поблизу палаючої нафтобази.

Тим часом міністр оборони України Степан Полторак заявляє про готовність військової техніки розпочати ліквідацію пожежі в разі її поширення з території нафтобази під Васильковом.

«Техніка вся розміщена для захисту з боку військової частини, там проведені відповідні заходи, вирубаний ліс», — зазначив Полторак. За його словами, зараз підходять протипожежні танки в разі погіршення ситуації.

Він також поінформував, що евакуація боєприпасів з території військової частини розпочалася у понеділок ввечері, ця робота триває.

«Всі необхідні засоби для локалізації пожежі на території військової частини задіяні, є резерви особового складу — більше 100 осіб», — сказав Полторак. 

Loading...