При Волинській митниці створять громадську раду

При Волинській митниці створять громадську раду

Вчора на Волині з робочим візитом перебував народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрій Антонищак.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

Під час візиту в область народний депутат ознайомився із роботою Волинської митниці та провів робочу зустріч із волинськими волонтерами, керівництвом СБУ, членами громадського руху «Народний контроль».

  • Ми мали з моїми колеги ознайомчу поїздку на саму Ягодинську митницю, адже не для кого не секрет, що лунає шквал критики в адресу керівництва митниці і митників, - розповів нардеп. - Насправді виявилося не все так плачевно, як дехто зображував, хоча проблеми є, їх визнають самі митники. По-перше, вони виникають через недосконале законодавство, по-друге, через затягування реорганізації митниці, яка триває рік і люди перебувають у підвищеному стані.

Основна проблема, яку обговорили під час робочої зустрічі, стосувалася перевезення та розмитнення гуманітарного вантажу.

  • Погано, що у нас руки не дійшли до прийняття законопроекту що стосується волонтерів, - констатував нардеп. – На сьогодні у Верховній Раді зареєстрований законопроект, але він носить половинчастий характер. Відповідно до законопроекту можна буде гуманітарну допомогу до 3-х тонн вважати розмитнювати на рівні області без довідок з Мінсоцполітики. Резиденту, який ввозить на митну територію країни гуманітарний вантаж, не потрібно буде його розмитнювати за місцем прописки, він може це зробити прямо тут, у вас на Волині чи на Львівщині. Але в законопроекті не вирішується основна проблема - ввозу автомобілів, які пізніше підуть на АТО. Тому ми готуємо зміни до чинного законодавства, що стосуються ввозу на митну територію авто. Є вже пені напрацювання з керівництвом митниці щодо цього питання, внесуть свої пропозиції волонтери.  

Також, як стало відомо, при Волинській митниці планують створити громадську раду. Як розповів голова Волинського осередку ГО «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук, днями відбудеться робоча зустріч, на якій визначать основні проблеми, якими займатиметься громадська рада. До її складу, окрім волонтерів та активістів «Народного контролю», ймовірно, увійдуть і представники громадського об’єднання платників податків та інші дотичні громадські організації.

Loading...